FAKTA
Stillingstype: Medarbejder
Virksomhed: Departementet for Selvstændighed og Udenrigsanliggender
Ansøgningsfrist: 8. august 2025
Kontakt: Mininnguaq Kleist på e-mail mikl@nanoq.gl eller Sophie Rud soru@nanoq.gl
Medarbejder til det sikkerheds- og forsvarspolitiske område i Departementet for Udenrigsanliggender og Forskning
Interesserer du dig for international politik? Kan du se dig selv arbejde i krydsfeltet mellem udenrigsanliggender og lokalforankring af initiativer på bl.a. forsvarsområdet? Vil du bidrage til at sætte retningen for Grønlands sikkerhedspolitik? Så er stillingen som fuldmægtig i Departement for Udenrigsanliggender og Forskning måske noget for dig.
Om stillingen
Departementet for Udenrigsanliggender og Forskning søger en ny sagsbehandler til at indgå i et lille team af medarbejdere, der har til opgave at varetage Grønlands interesser på det sikkerheds- og forsvarspolitiske område både nationalt og internationalt.
Din primære opgave vil være at understøtte sagsbehandlingen inden for teamets portefølje, der bl.a. udgør:
- Koordination af sager med de danske sikkerhedsmyndigheder, herunder med Udenrigsministeriet om bl.a. den årlige afholdelse af Permanent Committee med USA samt forhold omkring Pituffik Space Base.
- Forligsforberedende arbejde og implementering i tæt samarbejde med Forsvarsministeriet som led i Naalakkersuisuts inddragelse i det danske forsvarsforlig.
- Policy-udvikling på det sikkerhedspolitiske område.
- Løbende dialog på tværs af nationale og internationale samarbejdspartnere, herunder med fokus på udvikling af Grønlands bilaterale relationer og Grønlands deltagelse i samarbejdet i internationale fora.
- Tæt kontakt og samarbejde med Naalakkersuisuts repræsentationer og Naalakkersuisuts sekunderede medarbejder i DANATO.
- Analyse og rådgivning til brug for departementets ledelse.
- Løbende ministerbetjening samt koordination af højniveaumøder og -besøg mv.
- Generel understøttelse af forvaltningsopgaver, herunder relateret til Inatsisartut.
- Repræsentation ved internationaler konferencer og lign.
Om dig
Vi forestiller os, at du har en længere videregående uddannelse og erfaring med politiske beslutningsprocesser. Stillingen kræver en stærk, engageret og udadvendt person, der kan agere og repræsentere Grønland i et internationalt miljø. Du skal derfor have et stærkt personligt drive, gode kommunikationsevner (grønlandsk/dansk/engelsk) samt indgående kendskab til grønlandske samfundsforhold. Konkret erfaring med varetagelse af områder omfattet af forsvars- og sikkerhedspolitik eller Grønlands udenrigsforhold generelt er en fordel.
Med den internationale bevågenhed Grønland oplever, kræver stillingen omstillingsparathed og fleksibilitet, da hverdagen i departementet er travl og omskiftelig. Vi lægger derfor stor vægt på, at vores medarbejdere har vilje til at støtte og hjælpe hinanden i opgaveløsningen. Omvendt tilbyder vi et tillidsfuldt arbejdsmiljø, hvor du vil få gode muligheder for faglig sparring og udvikling. På sigt skal du være parat til at kunne overflyttes til andre ansvarsområder under departementet.
Du skal påregne rejseaktivitet i forbindelse med stillingen. Fremtidig udstationering kan være en mulighed for den rette ansøger.
Om Departementet for Udenrigsanliggender og Forskning
Departementet for Udenrigsanliggender består af ca. 30 medarbejdere fordelt i Nuuk samt på vores 4 repræsentationer i henholdsvis Bruxelles, Washington D.C., Reykjavik og Beijing. Vil du vide mere om Departementet for Udenrigsanliggender og Forskning kan du finde flere oplysninger om os på www.naalakkersuisut.gl.
Sikkerhedsgodkendelse
For at komme i betragtning til stillingen kræves det, at du kan sikkerhedsgodkendes på HEM-niveau efter gældende regler. Medsend derfor indledningsvist udskrift fra kriminalregisteret. Denne kan indhentes hos den lokale politimyndighed eller på https://politi.dk/straffeattest/bestil-privat-straffeattest .
Yderligere oplysninger
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte departementschef Mininnguaq Kleist på e-mail mikl@nanoq.gl eller specialkonsulent Sophie Rud soru@nanoq.gl
Ansøgning
Ansøgningsfristen er 8. august 2025 med opstart snarest muligt og senest 1. oktober 2025.
Løn og ansættelsesforhold
Løn - og ansættelsesvilkår, herunder ret til til- og fratrædelsesrejse og bohaveflytning, i henhold til den på tiltrædelsestidspunktet gældende aftale/overenskomst mellem Grønlands Selvstyre og pågældende forhandlingsberettigede organisation.
Bolig
Der anvises ikke personalebolig til stillingen. Såfremt en ansøger allerede har personalebolig gennem ansættelse i Selvstyret, bibeholdes ret til anvist personalebolig. Personaleboligen er knyttet op på ansættelsesforholdet, og skal fraflyttes ved ansættelsesforholdets ophør.
Indsend ansøgning, CV, uddannelses- og kursusbeviser, samt andre relevante dokumenter ved at trykke ”Send ansøgning”.
Vi modtager ikke ansøgninger via e-mail.
Om Naalakkersuisut
Søger du udfordringer og har lyst til at præge hverdagen gennem dit arbejdsliv og være med til at forme fremtiden, så er et job hos Grønlands Selvstyre noget for dig.
Vi forventer stor ansvarlighed og vægter faglige kvalifikationer, en sund analytisk tilgang til tingene samt omstillingsparathed højt hos medarbejderne. Herudover er din evne til at strukturere hverdagen og bevare overblikket vigtig.
Grønlands Selvstyre består af en Centraladministration, med mere end 650 ansatte fordelt på flere departementer, samt en lang række decentrale enheder. Tilsammen er vi mere end 2500 mennesker tilknyttet Grønlands Selvstyre. Centraladministrationens opgave er, at sikre Naalakkersuisut (regeringen) et solidt politisk beslutningsgrundlag, samt at føre de politiske beslutninger ud i livet.
Du kan læse mere om Grønlands Selvstyre på http://www.naalakkersuisut.gl/job
Send ansøgning